Κομμένο το πιτόγυρο κάτω από τα 3 ευρώ, καθώς πλέον δεν υπάρχει ψησταριά στο κέντρο της Πάτρας που να το δίνει στα 2,70 με 2,80 ευρώ, όσο δηλαδή το έδινε πριν από λιγότερο από δύο χρόνια.
Η τιμή του πιτόγυρου στην Πάτρα πλέον ξεκινάει από τα 3,20 ευρώ και πάνω και μπορεί να φτάσει έως και στα 3,80 ευρώ σε ψησταριές και ψητοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο.
Η αναμενόμενη αύξηση του πιτόγυρου ήρθε μέσα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από ότι εκτιμούσαν οι επαγγελματίες του κλάδου που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, δεν γινόταν να κρατήσουν την ποιότητα που έχουν στα κρέατα τους με τις ίδιες τιμές που επικρατούσαν παλαιότερα.
Οι ίδιοι, άλλωστε, είχαν προειδοποιήσει με τις ανατιμήσεις που έχει πάρει το κρέας (από τις αρχές του 2022), την ενέργεια που παραμένει ακόμα υψηλή και όλες τις άλλες αυξήσεις που έχουν γίνει στις πρώτες ύλες (ζύμη, ντομάτα, κρεμμύδι κτλ) ότι θα είναι ασύμφορο να πουλάει κανείς την πίτα στα 3 ευρώ.
Πλέον ένας καλοφαγάς που θέλει να φάει όχι μία άλλα δυο πίτες θα πρέπει να πληρώνει από 6, 40 ευρώ έως και 8 ευρώ, χωρίς να σε αυτά να υπολογίζει κανείς το κόστος σε περίπτωση που θελήσει να πιει ένα αναψυκτικό.
Παρόλα αυτά η ζήτηση του αγαπημένου και παραδοσιακού αυτού φαγητού παραμένει υψηλή, έχοντας παρουσιάσει μια μικρή πτώση μετά από την άνοδο που έχει πάρει το συγκεκριμένο είδος.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτό που έχει μειωθεί κάπως είναι η ποσότητα στις παραγγελίες και όχι η κίνηση. Υπάρχει δουλειά στις ψησταριές κυρίως τα Σαββατοκύριακα όπου ο κόσμος βγαίνει και βρίσκει σε αυτές φθηνό φαγητό, αλλά και στις παραγγελίες που γίνονται τις καθημερινές κυρίως από φοιτητές.