Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του Open Mall, στην Πάτρα; Είναι ένα ερώτημα και αυτό.

Το όλο θέμα έχει καθυστερήσει εξαιτίας των ενστάσεων που έχουν γίνει σε δύο διαγωνισμούς που αφορούν την λειτουργία του, με τις αντιμαχόμενες εταιρείες να έχουν ακολουθήσει τη νομική οδό και το όλο θέμα να έχει πάει δικαστικά.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την ομοιομορφία και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων που ανήκουν στην επικράτεια του Open Mall και ο δεύτερος διαγωνισμός την λειτουργία ενός κοινού e-shop στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μαγαζιά του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Και οι δύο αυτοί διαγωνισμοί δεν είχαν ένα οριστικό αποτέλεσμα αφού έγιναν ενστάσεις από τις εταιρείες που διεκδικούσαν τα έργα, ενώ το γεγονός ότι ακολούθησαν τη νομική οδό για να λύσει τις διαφορές τους, έχει καθυστερήσει το όλο θέμα του Open Mall που κανονικά θα έπρεπε να είναι σε λειτουργία ως το τέλος του 2023. 

Σύμφωνα με τον αρχικό στόχο του project του Open Mall θα αποτελούσε μια πρώτη συσπείρωση και ένωση των τοπικών επιχειρήσεων στον ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιρειών, δίνοντας στο κάθε πατρινό κατάστημα τη δυνατότητα να κάνει καλύτερες προσφορές, να έχει ένα καλό e-shop για τις ηλεκτρονικές του πωλήσεις και να συμμετέχει σε δράσεις που θα ενισχύουν την τοπική αγορά.

Πάντως, παρά την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί υπάρχει η αισιοδοξία ότι το Open Mall θα προχωρήσει. Εφόσον ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους δύο αυτούς διαγωνισμούς το μόνο που θα απομένει είναι το υποέργο για την προβολή και την διαφήμιση του, με δράσεις και διάφορες εκδηλώσεις. 

Σημειώνουμε ότι τα έργα που αφορούν τον δήμο με την αναβάθμιση της όλης περιοχής (Κωνσταντινουπόλεως και ένα κομμάτι της Καρόλου, της Κορίνθου, της Αράτου, της Ζαΐμη, της Πουκεβίλ και της Ρήγα Φεραίου) έχουν ολοκληρωθεί.