Πάνω από 50.000 σοκολάτες θα πετάξουν φέτος οι σοκολατορίχτες, με τον σύλλογο να έχει ξεκινήσει τις επαφές του με εταιρείες για να εξασφαλίσει όσες περισσότερες σοκολάτες γίνεται για το Πατρινό Καρναβάλι.

Ο σύλλογος και ο πρόεδρος τους, Περικλής Δημητρόπουλος, έχουν καταφέρει να κρατήσουν με την δράση τους ζωντανό τον σοκολατοπόλεμο, ένα έθιμο, που αποτελεί αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού και το οποίο δεν υπάρχει σε καμία άλλη πόλη, όσο και αν έχουν προσπαθήσει να το αντιγράψουν.

Πέρυσι οι σοκολάτες που έριξαν σε όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού έφτασαν τις 50.000, φέτος θα κυμανθούν στο ίδιο περίπου επίπεδο, με τον πήχη να ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά. Ήδη μόνο στην τελετή έναρξης πετάχτηκαν 5.000 σοκολάτες, ενώ κατά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου γύρω στις 3.000.

Οι σοκολατορίχτες θα κάνουν εμφάνιση και στις επόμενες δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ ήδη έχουν κλείσει τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε δύο εκπομπές αθηναϊκών καναλιών. Και ακολουθούν και άλλες. Θα γίνουν επίσης προσπάθειες για να προχωρήσουν σε δράσεις και σε σχολεία, σε συνεργασία πάντα με τον σύλλογο κηδεμόνων του κάθε σχολείου. 

Πάντως όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες στην προσπάθεια που κάνουν τα μέλη και οι ενώσεις των σοκολατοριχτών για να κρατήσουν το έθιμο αυτό του Πατρινού Καρναβαλιού ζωντανό.

Οι σοκολατορίχτες ζητούν μια καλύτερη συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΔΗΠ, ενώ είναι θετικό το ενδιαφέρον των νέων παιδιών να πάρουν ενεργά μέρος και να γίνουν μέλη του συλλόγου, κάτι που δείχνει ότι θα υπάρξει και συνέχεια σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.