Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01:29 έξω από το υπουργείο Εργασίας προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου με τζάμια να έχουν σπάσει έως τον 5ο όροφο.

Σημειώνεται πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο απέναντι από το υπουργείο στο υποκατάστημα της Alpha Bank και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Μάλιστα από την έκρηξη έσπασαν και οι λαμαρίνες που βρίσκονται στην πρόσοψη του κτιρίου της τράπεζας.

Το χρονικό πριν από την έκρηξη και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών αγνώστου, που προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά. Ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:48. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσματζόγλου.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Ο μηχανισμός, διευκρίνισε η ΕΛΑΣ, εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).