Πληρώνουν όσο και όσο για διαζύγια ζευγάρια που δεν έχουν πάνω από μια τριετία ή πενταετία γάμου, κάνοντας αναχρονιστική εκείνη την θυμοσοφία του λαού που μιλούσε για τα… εφτά χρόνια φαγούρα.
Πλέον ένας γάμος που έχει διαρκέσει μια εφταετία μοιάζει για τους δικηγόρους που δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να δέχονται ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν κάτι σαν αιώνας. Το χειρότερο από όλα είναι ότι μοιάζει σαν αιώνας για το ίδιο το ζευγάρι που δεν αντέχει, δεν έχει υπομονή και πλέον δεν λογαριάζει ούτε παιδιά, ούτε χρήματα, προκειμένου να χωρίσει και να γυρίσει σελίδα στην ζωή του.
Η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τους χωρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, όπου ένα παντρεμένο ζευγάρι ζούσε μια έγγαμή ζωή μόνο στα χαρτιά, μένοντας σε διαφορετικά σπίτια, αποφεύγοντας τα τυπικά του διαζυγίου για να γλιτώσει τα χρήματα στους δικηγόρους και όλο αυτό το κόστος της διαδικασίας, είναι ότι πλέον δεν το λογαριάζει ούτε αυτό.
Πληρώνουν για να πάρουν κανονικά και επίσημα το διαζύγιο τους, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη και μόνο ανθηρή δεν είναι. Γεγονός που δείχνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιος ή και οι δύο μαζί, έχουν βρει έναν νέο σύντροφο και θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μαζί του.
Το δεδομένο πάντως είναι ότι την τελευταία δεκαπενταετία τα διαζύγια έχουν αυξηθεί και ένα σημαντικό ποσοστό των γάμων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, κατέληξε στο χωρισμό.