Αφύλακτα παραμένουν τα δύο δημοτικά πάρκινγκ της Πάτρας, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να διστάζουν να πάνε να τα παρκάρουν εκεί, ακόμα και όταν δεν βρίσκουν θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με οδηγούς ταξί που βλέπουν καθημερινά τι γίνεται με το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Πάτρας, αν όλα αυτά τα διπλοπαρκαρισμένα που υπάρχουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πήγαιναν να σταθμεύσουν τόσο στο Νότιο Πάρκο, όσο και στο πάρκο του πρώην ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο, τότε θα είχε βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι και στους δύο αυτούς χώρους έχουν γίνει κατά καιρούς αρκετά περιστατικά διαρρήξεων και φθορών σε αμάξια, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν έρθει προ εκπλήξεως όταν πηγαίνουν να τα πάρουν.

Ειδικότερα, στον χώρο του Καλεντζώτη που βρίσκεται δίπλα στο Νότιο Πάρκο τα περιστατικά, είναι ακόμα περισσότερα, κυρίως από σκηνίτες που κάνουν τις βόλτες τους στην περιοχή.

Βλέπετε και στα δύο πάρκινγκ ήταν να τοποθετηθούν αυτόματα barcodes που να ελέγχουν το ποιος μπαίνει και το ποιος βγαίνει, βάση του έργου της έξυπνης κινητικότητας, κάτι που όμως εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να έχει προχωρήσει.

Επί της ουσίας στην πόλη αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις χώροι στάθμευσης, δύο νόμιμοι και ένας άτυπος, αυτός του μώλου της Αγίου Νικολάου και γενικότερα του παραλιακού δρόμου, εκκινώντας από το ύψος της Ιχθυόσκαλας και φτάνοντας στο ύψος της Τριών Συμμάχων.

Kαι εκεί επιλέγουν οι πατρινοί να σταθμεύουν το αμάξι τους θεωρώντας ότι είναι πιο κοντά στο κέντρο, άρα τους βολεύει και έχουν λιγότερες πιθανότητες όταν επιστρέψουν να δουν φθορές στο όχημα τους ή ακόμα και να το έχουν διαρρήξει.