Οι νεαροί βιρτουόζοι Ανδρέας Κερκέζος, βιολί και DominikIlisz, πιάνο, έρχονται στην Πάτρα,καλεσμένοι της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικήςκαι μας υπόσχονται μία ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024,στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα των: L. V. Beethoven, J.S. Bach, M. Theodorakis, F. Kreisler, F. Chopin, W. Lutoslawski και P. Sarasate.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 12,00 ευρώ (γενική είσοδος) και 8,00 ευρώ (φοιτητές και άνεργοι) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00-17:00) και από τα Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92 (ώρες καταστημάτων).

H είσοδος για τα μέλη της Λέσχης είναι δωρεάν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ανδρέας Κερκέζος, Βιολί

Ο εικοσιτετράχρονος Ανδρέας Κερκέζος πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία επτά ετών ως σολίστ βιολιού σε κονσέρτα Βιβάλντι και Μότσαρτ σε αθηναϊκές αίθουσες. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον TίτοΓουβέλη και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Δημήτρη Τουφεξή. Παράλληλα, σπούδασε βιολί με τους Βασίλη Παππά, Νέλυ Οικονομίδου και Απόλλων Γραμματικόπουλο, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Graz με τους PriyaMitchell, MaighreadMcCraann, AntonSorokow και απέκτησε Μaster στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης MDW με την ΑlbenaDanailova.

Έχει συνεργασθεί με μαέστρους όπως οι AndresOrozcoEstrada, FuadIbrahimov, GeorgeJackson, NavarroLara, ChristophKoncz, KarelMarkChichon, Μύρων Μιχαηλίδης και Μιχάλης Οικονόμου. Έχει εμφανιστεί σεπολλές αίθουσες όπως οιViennaMusikverein, ViennaKonzerthaus, TheateranderWien, ViennaChamberOpera, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Florentinersaal, Stefaniensaal, Lendwirbel (Αυστρία), Festspielhaus (Γερμανία)κά.

Συνεργάζεται με τους ViennaTrio, MariaRadutu, EduaZadory, FrancescoNicolosi, PriyaMitchell, DirkMommertz, BenedictKlöckner, Χρίστο Παπαγεωργίου, DanaeDörken, DominikIlisz. Από το 2018 καλείται ως έκτακτος στα πρώτα βιολιά της WienerKammerOrchester (ViennaChamberOrchestra, ο νεότερος σε αυτήν την θέση), ενώ το 2020 εμφανίσθηκε και ως εξάρχων με την ίδια ορχήστρα.

Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς βιολιού όπως 1ο βραβείο (99/100) στον διαγωνισμό ConcorsoInternazionaleDiMusicaCittaDiStresa (Ιταλία) - 2019, 2ο βραβείο στον διαγωνισμό The North International MusicCompetition (Σουηδία-Στοκχόλμη) - 2018, Διάκριση και χρηματικό βραβείο στον Διαγωνισμό International ViolinCompetition “CullerArts” (Ισπανία) – 2019, 1ο βραβείο και Ειδική Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμός «Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα» - 2022 και 2ο βραβείο στο πιάνο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της UNESCO το 2016.

Τον Δεκέμβριο 2023 πήρε την υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών με Πρόεδρο της επιτροπής τον Λεωνίδα Καβάκο.


DominikIlisz, Πιάνο

Ο νεαρός βιρτουόζος πιανίστας DominikIlisz γεννήθηκε το 2003. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών με καθηγητή τον Dr. JamborFeketeElisabeta, στο Καλλιτεχνικό Λύκειο της πόλης Oradea στη Ρουμανία και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Debrecen στην Ουγγαρία, με καθηγητή τον Dr. DuffekMihaly. Το 2022 εισήχθηστο University of Music and Performing Arts Vienna (MDW – μεκαθηγητήτον Christopher Hinterhuber).

Έχει κερδίσει τα πρώτα βραβεία στους παρακάτω διεθνείς διαγωνισμούς:
Grand Prix - Youth of Music International Competition – 2022
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Nomea – 2021
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου FranzLisztCenter – 2021
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός DanubiaTalentsVienna – 2021
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Constanta – 2021
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου "FredericChopin" Bacau – 2019
1ο Βραβείο - Εθνική Ολυμπιάδα Μουσικής Ερμηνείας, Βουκουρέστι – 2018
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής Ερμηνείας "CarlFiltsch", Sibiu – 2017
1ο Βραβείο - Transylvanian International Piano Competition, Brasov – 2017
1ο Βραβείο - Διεθνής Διαγωνισμός “KlavierKlavius”, Βόννη – 2016

Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Εθνικού Ραδιοφώνου της Ρουμανίας, την Κρατική Φιλαρμονική της Oradea, τη Φιλαρμονική "IonDumitrescu" του RâmnicuVâlcea, την Κρατική Φιλαρμονική του Brasov, ενώ έδωσε ρεσιτάλ στο MUKTheatre (Βιέννη), στο Traunstein (Γερμανία), στο RomanianAthenaeum (Βουκουρέστι) και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρουμανίας (Βουκουρέστι). ΈχειΔίπλωμαΑριστείαςαπότοΔημαρχείο Oradea (Diploma of Excellence from Oradea City Hall), τοΊδρυμα Resonance Romania καιτο Kiwanis Art Oradea. Το 2023 κέρδισε το AnnyFelbermayerFonds στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.