Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεδιπλώνεται η πλοκή στην επιτυχημένη δραματική σειρά εποχής του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας, καθώς μετά τις έντονες πιέσεις της Φιλιώς ο Γρηγόρης αποφασίζει τελικά να την παντρευτεί.

Ο γάμος της Ιουλίας με τον Γιωργίκη αποτελεί ορόσημο στη δραματική σειρά εποχής του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας, τόσο για το ίδιο το ζευγάρι όσο και για κάποιους άλλους ήρωες.

Δύο από αυτούς που επηρεάζονται ραγδαία από αυτήν την εξέλιξη είναι ο Γρηγόρης και η Φιλιώ. Όπως έχουμε παρακολουθήσει, η πρωτότοκη κόρη του διοικητή Στασινόπουλου έχει βάλει στόχο να ρίξει στην αγκαλιά της τον νεαρό Ραζίνη και είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να τα καταφέρει. Μάλιστα, την είδαμε να χρησιμοποιεί αρκετές φορές και αθέμιτα μέσα, με τελευταία τα ψέματα που είπε τόσο σε εκείνον όσο και στην Ιουλία για να τους κάνει να διαγράψουν οριστικά ο ένας τον άλλον. Έχοντας λοιπόν και τη συγκατάθεση της Ιουλίας, η Φιλιώ οδεύει προς την επίτευξη του μεγάλου σκοπού της ζωής της, που είναι να παντρευτεί τον γοητευτικό γεωπόνο.

Ο Γρηγόρης κάποια στιγμή υποκύπτει στις πιέσεις της. Καίριο ρόλο σε αυτήν την απόφαση παίζει η συμβολή της μητέρας του, της Κυριακούλας, η οποία συνεχώς του υπογραμμίζει πόσο κομβικής σημασίας είναι ένας γάμος με την κόρη του Στασινόπουλου για το μέλλον του πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή. Για την ακρίβεια, η γυναίκα πιστεύει ότι συγγενεύοντας με τον διοικητή, ο Στράτος πρόκειται να γλιτώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα. Επομένως, πιέζει για αυτόν τον γάμο, τον οποίο επιθυμεί διαρκώς και η μητέρα της κοπέλας, η Αικατερίνη. Έτσι, με τη βοήθεια της μητέρας του και τα κόλπα της Φιλιώς, ο Γρηγόρης πείθεται να προχωρήσουν και της στέλνει προξένιό.

Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση παίζει και η αδιαφορία που εισπράττει από την πλευρά της Ιουλίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δικό της γολγοθά στο σπίτι του Προβιού, όπου καθημερινά βιώνει βασανιστήρια. Αμέσως μετά την απόφαση του Γρηγόρη, η Κυριακούλα ενημερώνει την Κερασίνα, η οποία αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει το προξενιό και οι δύο νέοι ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Μάλιστα, η είδηση ότι ο Γρηγόρης και η Φιλιώ παντρεύονται κάνει τον γύρο της περιοχής και φτάνει φυσικά και ως τα αυτιά της Ιουλίας.

Μαθαίνοντας τα νέα, η κοπέλα πληγώνεται πολύ. Παρόλο που η ίδια έδωσε τη συγκατάθεσή της στη Φιλιώ να προχωρήσει με τον Γρηγόρη, βαθιά μέσα της πονάει, γνωρίζοντας ότι εκείνη ήταν η μόνη που χρειάστηκε να θυσιαστεί για να σώσει το αγέννητο παιδί τους. Λίγες ημέρες αργότερα, ο γάμος του ζευγαριού πραγματοποιείται και οι δυο τους ανοίγουν ένα νέο, κοινό κεφάλαιο στη ζωή τους. Πλέον ο Γρηγόρης είναι βέβαιος ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ξεχάσει για πάντα την Ιουλία και να τη βγάλει οριστικά από την καρδιά και το μυαλό του.