«Μην παρασύρεστε από αβάσιμα δημοσιεύματα των οποίων σκοπός είναι η πρόωρη έναρξη φροντιστηρίων» τονίζει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις που διαδίδουν πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέος μεγάλος γραπτός διαγωνισμός για το Δημόσιο και καλεί τους ενδιαφερόμενους να μην τα πιστεύουν.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και απέδωσε τον θόρυβο στην επιδίωξη των φρονιστηρίων να προσελκύσουν κόσμο και να ξεκινήσουν μαθήματα.
Η ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου

«Προς α) τους επιτυχόντες του 2γ/2022 και β) τους ενδιαφερόμενους για τον επόμενο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό.

Θερμή παράκληση να μην παρασύρεστε από αβάσιμα δημοσιεύματα, των οποίων σκοπός είναι η πρόωρη έναρξη φροντιστηρίων. Οι προσλήψεις προγραμματισμού του 2024 Πε και Τε θα γίνουν κανονικά μέσω των επιτυχόντων του 2γ/2022, ενώ, στο μεταξύ, θα εκδοθούν διαδοχικά τα αποτελέσματα της 2γβ και 3γβ.

Η διοργάνωση του επόμενου μεγάλου γραπτού διαγωνισμού προσλήψεων δεν θα αφορά τις θέσεις 2022, 2023 και 2024.

Τα γραφόμενα περί επίσπευσης του διαγωνισμού αγνοούν το πόση μεγάλη οργανωτική προετοιμασία θέλει ένας τέτοιος διαγωνισμός. Όσο δε για όσα αναγράφονται σήμερα περί έτοιμων 527 εξεταστικών κέντρων, αυτά κινούνται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Συνεπώς: μην τσιμπάτε. Όσοι είστε ήδη επιτυχόντες, αναμείνατε τα αποτελέσματα και τις προκηρύξεις για το 2024.

Είναι νωρίς για να τα προσδιορίσω χρονικά. Ξέρω ότι τραβάει σε μάκρος η διαδικασία. Να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι του Ασεπ και τα μέλη της Αρχής έχουμε επίγνωση της αγωνίας σας και κάνουμε ό,τι μπορούμε δεδομένων και των πολλών και διευρυνόμενων αρμοδιοτήτων που ασκούμε.

Όσοι αναμένετε τον επόμενο μεγάλο διαγωνισμό, έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας για να ασχοληθείτε με φροντιστήρια από τώρα.

Αλήθεια: τι θα διδαχτεί, αφού δεν υπάρχει ακόμη ύλη; Και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ύλη από τώρα.

Τέλος, ως προς το με ποια επείγουσα διαγωνιστική διαδικασία θα καλυφθούν κάποιες κλαδοειδικότητες όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός επιτυχόντων, το θέμα εξετάζεται. Δεν τίθεται όμως θέμα μείωσης της βάσης. Λυπούμαι εάν γίνομαι δυσάρεστος σε κάποια σάιτ. Σέβομαι την ειδησεογραφική τους συνεισφορά και τον μόχθο τους για ενημέρωση. Οι συγκεκριμένες όμως αναρτήσεις είναι διαφημίσεις και όχι ειδήσεις».