Είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο Πατρινό Καρναβάλι και στην προβολή της διοργάνωσης για πολλά χρόνια με διάφορους τρόπους.

Ο λόγος για τον Αλέξη Γκλαβά έναν εραστή του καρναβαλιού και της φωτογραφικής τέχνης που έχει βγάλει με την φωτογραφική του μηχανή δεκάδες παρελάσεις, καρναβαλιστές και πληρώματα.

Εκτός αυτού είναι ένας από τους Στρατηγούς του Πατρινού Καρναβαλιού που κάθε φορά συμμετέχει και δίνει το παρών στις αυτοκινητοπομπές που γίνονται για την υποδοχή των υψηλών προσκεκλημένων της πόλης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα διαβάζουμε σε μία ανάρτηση του, με αφορμή ένα θέμα που δημιουργήθηκε και το οποίο έληξε (τον πήρε τηλέφωνο προσωπικά η διευθύντρια του Καρναβαλικού Οργανισμού και του ζήτησε συγνώμη), βρίσκεται 48 χρόνια στους δρόμους για να καλύψει τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από μικρό παιδί με μια φωτογραφική στο χέρι για το καρναβάλι - και όχι μόνο για αυτό - όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι. Και έχει μέσα από τις φωτογραφίες του αφήσει ένα πλούσιο υλικό στα γραφεία του Καρναβαλικού Οργανισμού το οποίο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή.

Οπότε προφανώς και του αξίζουν όλα αυτά τα παράσημα και οι κάρτες με τα οποία τον βλέπουμε στη συγκεκριμένη φωτογραφία από κάποιο καρναβάλι του παρελθόντος. Σεβασμός στους παλιούς για να μαθαίνουμε εμείς οι νεότεροι...