Κάθετα μέτρα παίρνει η Τροχαία σε συνεργασία με την Άμεση Δράση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Πάτρα. Η σύσκεψη που έγινε στην αρχή της εβδομάδας μετά από πρωτοβουλία του νέου περιφερειακού διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. στην Δυτική Ελλάδα Ανδρέα Τσαπικούνη, είχε δύο βασικούς άξονες.

Περισσότεροι έλεγχοι από τους άνδρες της Αστυνομίας στο κέντρο της Πάτρας και αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες. Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα εφαρμόζονται είναι η αφαίρεση πινακίδων και οι κλήσεις, χωρίς προειδοποιήσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Σε περιπτώσεις που χρειάζεται και οι παραβάσεις δημιουργούν έντονο πρόβλημα στο κυκλοφοριακό τότε θα επεμβαίνει ο γερανός της Τροχαίας που θα είναι σε άμεση επιφυλακή για να σηκώνει οχήματα που δεν φεύγουν από τις θέσεις που έχουν σταθμεύσεις.

Επιπλέον κλήσεις θα «πέφτουν» και στα δίκυκλα που σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμια και σε εισόδους πεζόδρομων ή πλατείες και όπου χρειάζεται θα αφαιρούνται πινακίδες ή ακόμα και θα σηκώνονται μηχανάκια.

Για να εφαρμοστεί όμως στην πράξη ο σχεδιασμός αυτός με τους περισσότερους ελέγχους και τα «κάθετα» μέτρα θα χρειαστεί ενίσχυση και από άλλες υπηρεσίες, ενώ η Άμεση Δράση θα πρέπει να ασχολείται κυρίως με το κυκλοφοριακό, παρά με την παραβατικότητα.

Ήδη πάντως από αυτή την εβδομάδα η παρουσία της Αστυνομίας στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αλλά και εκτός του κέντρου, είναι εμφανώς πιο έντονη από πριν.