Το έργο της ανάπλασης των Προσφυγικών προχωρά, όμως και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν σοβαρό θέμα, όχι μόνο με τις εργασίες που γίνονται,  αλλά και με τον σχεδιασμό που έχει γίνει που είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, λανθασμένος.

Όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει στον σχεδιασμό πρόβλεψη για τις θέσεις στάθμευσης που αναγκαστικά αφαιρούνται από κομβικές κάθετες οδούς, όπως η Φωκαίας και η Πόντου, από τη στιγμή που γίνονται εργασίες διαπλάτυνσης και στις δύο πλευρές  των πεζοδρομίων των δρόμων αυτών.

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής, Γιώργο Καλαφάτη, με τον οποίο μίλησε το patrasevents.gr «δεν εξετάσθηκαν οι επιπτώσεις που δημιουργούνται από την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων εις βάρος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών θέσεων στάθμευσης.

Ήδη στην περιοχή υπάρχει θέμα με τις θέσεις στάθμευσης, όμως με το νέο καθεστώς που φέρνει η ανάπλαση το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο». Με βάση τις εκτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής θα χαθούν τουλάχιστον 400 θέσεις στάθμευσης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, το πρόβλημα δεν λύνεται με τις μονοδρομήσεις που όπως λέγεται προβλέπουν τα έργα της ανάπλασης καθώς οδοί, όπως η Φωκαίας και Πόντου που είναι ήδη μονόδρομοι, θα χάσουν την μία πλευρά τους στις θέσεις στάθμευσης λαμβανομένου υπόψη ότι από εκεί διέρχεται και λεωφορείο γραμμής.

Οι κίτρινες γραμμές της οδού Ιωνίας

Παράλληλα, η όλη αυτή κατάσταση έχει αναγκάσει τους κατοίκους της περιοχής να παρκάρουν στην οδό Ιωνίας μη βρίσκοντας κάπου αλλού να αφήσουν το αμάξι τους. Όμως στην οδό Ιωνίας υπάρχουν σχετικές σημάνσεις και η αντίστοιχη κίτρινη γραμμή που απαγορεύει την στάθμευση.

Έτσι το προηγούμενο διάστημα που πέρασε από εκεί η τροχαία μετά από σχετική ειδοποίηση καταστηματάρχη της περιοχής μοίρασε κλήσεις και αφαίρεσε πινακίδες σε οδηγούς που επί της ουσίας δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Καλαφάτης μαζί με ορισμένους κατοίκους της περιοχής επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να τους ενημερώσουν για το τι γίνεται στη συνοικία τους και να προλάβουν καταστάσεις όμως δεν βρήκαν άκρη.

«Η αντιδημαρχία Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων με την οποία μιλήσαμε δηλώνει άγνοια για το συγκεκριμένο έργο και τις επιπτώσεις του.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχει ληφθεί μέριμνα  για το τι θα γίνει με τις θέσεις στάθμευσης που χάνονται ενώ τα  Ι.Χ. αυξάνονται. Επίσης από τη στιγμή που η κατάσταση είναι έτσι πρέπει άμεσα να αρθούν οι απαγορεύσεις στάθμευσης με κίτρινη γραμμή (Ιωνίας) και οι μονοδρομήσεις οδών».

Το όλο θέμα με τον σχεδιασμό της ανάπλασης της συνοικίας των Προσφυγικών και το κυκλοφοριακό έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στα καταστήματα της περιοχής που βλέπουν οχήματα να παρκάρουν μπροστά από τα μαγαζιά τους και δεν μπορούν να κάνουν κάτι αφού οι θέσεις στάθμευσης στη συνοικία είναι πλέον ελάχιστες.