Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης και πέντε απόπειρες απάτης που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Πιερία και την Κοζάνη, ενώ στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με ακόμη τουλάχιστον τρεις άγνωστους συνεργούς του, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων. Μάλιστα για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν στο τηλέφωνο το παιδί τους, επιβεβαιώνοντας τον δήθεν τραυματισμό του και την άμεση ανάγκη να δώσουν τα χρήματα που ζητούσαν. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένους σε Πιερία και Κοζάνη και να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, πριν από έξι ημέρες εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα στην Κατερίνη και την έπεισαν να αφήσει σε σημείο που της υπέδειξαν, το χρηματικό ποσό των 8.100 δολαρίων ΗΠΑ, 25 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 18.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο συλληφθείς.

Το Νοέμβριο του 2023 εξαπάτησαν ηλικιωμένο άνδρα στην Κοζάνη και τον έπεισαν να ρίξει από το μπαλκόνι της οικίας του το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς. Επίσης στις 26 Ιανουαρίου 2024 μέσα σε λίγες ώρες προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 5 άτομα στην πόλη της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν οτιδήποτε.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ, ένα δολάριο Αμερικής και ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.