Συστατικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml ελαιόλαδο
125 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
150 γρ. φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο και το ζυμώνεις με τα χέρια, μέχρι να βραχεί καλά όλο το αλεύρι
Βάζεις σιγά σιγά το νερό και συνεχίζεις να ζυμώνεις
Σταματάς να ρίχνεις νερό όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια σου
Σκεπάζεις το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτεις το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη
Προσθέτεις τον άνηθο και το αφήνεις για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από την εστία
Όταν κρυώσει προσθέτεις τη φέτα και ανακατεύεις καλά
Αλευρώνεις μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετείς τη ζύμη
Την ανοίγεις με τον πλάστη και την κόβεις χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι
Βάζεις 1 κ.σ. γέμιση σε κάθε δίσκο και την κλείνεις σε μορφή μισοφέγγαρου
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Τοποθετείς τα σπανακοπιττάκια σε ένα ταψί φούρνου όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα και τα ψήνεις για 50 λεπτά
Τα αφήνεις να κρυώσουν λιγάκι και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr