Η διαδικασία της κλήρωσης μέσω της οποίας θα καθοριστεί η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στους Ημιτελικούς της Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίου σε απευθείας μετάδοση στην πλατφόρμα ERTFLIX της ΕΡΤ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΕΡΤ θα μεταδώσει, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, σε απευθείας σύνδεση με το Μάλμε της Σουηδίας, την κλήρωση των Ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε.

Την τελετή και την κλήρωση, με την οποία θα καθοριστεί σε ποιον από τους δύο Ημιτελικούς της Εurovision 2024 θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες, θα παρουσιάσουν η Pernilla Månsson Colt και η Farah Abadi.

Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Από την κλήρωση θα καθοριστεί σε ποιον Ημιτελικό θα ψηφίσει το κοινό των έξι χωρών.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στις 20:00, συντονιστείτε στο ERTFLIX για να παρακολουθήσετε, σε απευθείας μετάδοση, την κλήρωση και να μάθετε σε ποιον Ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.