Στο… μηδέν είναι το ταμείο των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας και της ευρύτερης αγοράς αφού οι χειμερινές εκπτώσεις, παρά τις προσδοκίες ότι θα ανέβει η κίνηση στα τέλη του μήνα, δεν πάνε καθόλου καλά.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη εβδομάδα που λόγω των κρύων υπήρξε μια σχετική κίνηση, από εκεί και μετά δεν έχει υπάρξει κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον, παρά τις καλές τιμές που βρίσκει κανείς στις βιτρίνες των καταστημάτων.

«Πρόκειται για την χειρότερη εκπτωτική περίοδο στην αγορά των τελευταίων ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Γιώργος Βαγενάς, μιλώντας στον Max Fm.

Αιτία για αυτό είναι ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στον μέσο καταναλωτή, ειδικότερα αυτή την χρονική περίοδο, μετά από τις γιορτές, καθώς οι περισσότεροι έχουν χαλάσει τα χρήματα τους και δεν έχουν να ξοδέψουν άλλα για αγορές.

Επίσης υπάρχει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια του ηλεκτρονικού εμπορίου, με αρκετό κόσμο να ψωνίζει όχι από τα φυσικά καταστήματα, αλλά από τις πλατφόρμες που βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Και υπάρχει επίσης και ένας τρίτος παράγοντας που θέλει τον κόσμο να αφήνει σε τρίτη και τέταρτη προτεραιότητα τις αγορές για ρούχα και υποδήματα, δίνοντας ότι του περισσεύει σε αναψυχή, διασκέδαση και ταξίδια.

Πάντως οι εκπτώσεις συνεχίζονται, υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες στα τοπικά μαγαζιά και οι έμποροι περιμένουν κάτι καλύτερο τις επόμενες ημέρες. Η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει τελευταία...