Την απάντηση του ΟΛΠΑ περιμένουν στον Δήμο σχετικά με το αν τελικά δοθεί το "πράσινο" φως για να ολοκληρώσουν το έργο του παραλιακού ποδηλατοδρόμου ο οποίος έχει παραμείνει κατά 83% τελειωμένος, αφήνοντας το υπόλοιπο ποσοστό στον «αέρα».

Πρόκειται για τον χώρο που βρίσκεται μπροστά από τον επιβατικό σταθμό «Π. Κανελλόπουλος», χώρος που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και που ουσιαστικά κόβει τον ποδηλατόδρομο στα δύο.

Ο Δήμος είχε ζητήσει από τον καιρό που το έργο ήταν στο αρχικό του στάδιο, στον ΟΛΠΑ να του παραχωρηθεί ο χώρος, ο ΟΛΠΑ είχε απαντήσει ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και από το ΤΑΙΠΕΔ περιμένουν εδώ και πάνω από τρία χρόνια μια απάντηση.

Απάντηση που δεν έχει έρθει. Προ ημερών ο Δήμος είχε νέα συνάντηση με τον ΟΛΠΑ για το όλο ζήτημα. Στη συνάντηση αυτή ο ΟΛΠΑ ανέφερε ότι θα δώσει μια απάντηση στον Δήμο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αν η απάντηση αυτή είναι θετική τότε θα προχωρήσουν άμεσα και οι εργασίες (με χρήματα αυτή τη φορά από το ταμείο του Δήμου αφού το έργο τυπικά έχει ολοκληρωθεί), αν όχι τότε ο ποδηλατόδρομος θα μείνει ανολοκλήρωτος, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει από τη στιγμή που το έργο θα είναι ημιτελές.

Έτσι και αλλιώς πάντως ο παραλιακός ποδηλατόδρομος είναι ένα έργο αποτυχία για τον Δήμο, με όλα αυτά τα επικίνδυνα σημεία που έχει, με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Όθωνος Αμαλίας και με τους ποδηλάτες να μην τον χρησιμοποιούν.