Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών για μία ακόμα φορά έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης και εστία προσέγγισης των εικαστικών τεχνών για εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου και μαθητές σχολείων της περιοχής. 

Το χώρο της πινακοθήκης στην οποία από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο«Ζωγραφίζοντας τη λέξη: μονάκριβοι θησαυροί Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade,  έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 35 τμήματα με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών από όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης να ανέρχεται στους 2.000.

Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει την εκπαιδευτική κοινότητα, το κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής σε επαφή με έργα χαρακτικής των σημαντικότερων καλλιτεχνών της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας τέχνης του 20ου αιώνα αλλά  και τις διαχρονικές συνομιλίες και συμβολικές συνυπάρξεις τους με εξίσου σημαντικούς λογοτέχνες της εποχής μέσω των σπάνιων εκδόσεων Verve, της εκδοτικής δραστηριότητας του Στρατή Ελευθεριάδη –Tériade.

Στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, παράλληλα με τα χαρακτικά έργα των Μεγάλων Βιβλίων που εκτίθενται αναρτημένα σε πλαίσιο ως εικονογραφικές θεματικές αυτοτέλειες του κάθε δημιουργού, παρουσιάζονταικαι σπάνιες εκδόσεις Verve, που συμπεριλαμβάνουν έγχρωμες και ασπρόμαυρες βαθυτυπίες  - λιθογραφίες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο27 Ιανουαρίου. Οι ξεναγήσεις συνεχίζονται και πραγματοποιούνται από καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Πατρών.