Οφείλουμε να το πούμε αυτό. Οι διοργανωτές της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού μπόρεσαν και κατάφεραν να γεμίσουν από κόσμο την πλατεία Γεωργίου για την τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Το λέμε αυτό γιατί πλέον δεν είναι στα αυτονόητα όπως ήταν κάποτε. Ο κόσμος είναι γεγονός ότι διψάει για καρναβάλι. Φάνηκε αυτό από την τελετή έναρξης, γεμίζοντας την πλατεία.

Διψάει όμως να δει και κάτι διαφορετικό από αυτό. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν ένας από τους βασικούς λόγους που γέμισε η πλατεία Γεωργίου στην τελετή έναρξης – ενώ είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε και μεγάλες προσδοκίες από αυτή – ήταν το όνομα της Πέννυ Μπαλτατζή.

Η τραγουδίστρια αυτή είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται και από μεγάλους και από μικρούς και έχει ορισμένες επιτυχίες που ακούγονται αρκετά, όπως το «Εξωτικό Χαρμάνι». Δεν είναι Gipsy Kings (και εδώ που τα λέμε ούτε πρόκειται να ξαναδούμε τέτοιους καλλιτέχνες στην Πάτρα), αλλά ήταν μια σωστή επιλογή.

Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι γέμισε η πλατεία Γεωργίου δείχνει από μόνο του την αγάπη και τη δίψα της Πάτρας για το καρναβάλι της. Αυτό που μας έκανε εντύπωση και μας άρεσε είναι ότι εκτός από τις νεανικές παρέες, των μαθητών και των εφήβων, είδαμε και αρκετές οικογένειες που κατέβηκαν στην πλατεία Γεωργίου μαζί με τα μικρά τους παιδιά για να υποδεχθούν τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Οπότε το καρναβάλι περνάει από γενιά σε γενιά στο αίμα των πατρινών. Και καλό θα ήταν να κάνει κάτι η πόλη για να το αναδείξει την αγάπη αυτή, δείχνοντας κάτι διαφορετικό. Όχι μόνο στους πατρινούς, αλλά σε όλη την Ελλάδα…