Το καρναβάλι ξεκινάει και η εστίαση με τα καταστήματα της είναι έτοιμη να το υποδεχθεί, ξέροντας ότι η περίοδος αυτή είναι μία από τις καλύτερες για τον κλάδο, καθώς τα περισσότερα από τα μαγαζιά κάνουν τους μεγαλύτερους τζίρους της χρονιάς.

Η κερδοφορία βέβαια είναι ένα άλλο θέμα, όπως και ο τζίρος που ισοδυναμεί με την κίνηση του κάθε καταστήματος, δείχνει μια δυναμική, αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα μαγαζιά του κλάδου.

Η εστίαση λοιπόν υποδέχεται το καρναβάλι με αισιοδοξία και διάθεση, με όλα σχεδόν τα καταστήματα του κλάδου από τα μπαρ, τα εστιατόρια με μουσική ή τα νυχτερινά κέντρα (κλαμπ και μπουζούκια), να διοργανώνουν ειδικές βραδιές με φόντο την έναρξη του καρναβαλιού.

Έτσι κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, με το που θα ξεκινήσει η εκδήλωση το κάθε μαγαζί θα έχει το δικό του event και το δικό του πάρτυ, με τις μουσικές από αυτά να κυριαρχούν σε όλο το κέντρο της πόλης.

Τα πάρτυ αυτά θα κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την καρναβαλική περίοδο, σε σχέση με τον κλάδο της εστίασης, η περίοδος αυτή θα είναι μεγάλη και φυσικά αυτό δίνει την δυνατότητα στους επαγγελματίες να το αξιοποιήσουν και για τα μαγαζιά τους, αρκεί φυσικά να υπάρχει και ανάλογη διάθεση στην όλη ατμόσφαιρα και στην ψυχολογία του κόσμου.

Κάτι που θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Σε ότι έχει να κάνει πάντως με τον ΣΚΕΑΝΑ ο σύλλογος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει σε μια πρόταση στην ΚΕΔΗΠ, σχετικά με το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, όταν θα γίνει δηλαδή το Καρναβάλι των μικρών.  

Η πρόταση αυτή συζητιέται και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση του συλλόγου με τα στελέχη της ΚΕΔΗΠ.