Μέσα στο επόμενο διάστημα και αφού γίνει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας θα ανακοινωθούν τα μέτρα και οι προτάσεις που προτείνει ο φορέας για την καρναβαλική περίοδο.

Οι προτάσεις αυτές θα σχετίζονται με την τόνωση της εμπορικής αγοράς το διάστημα της καρναβαλικής περιόδου, αλλά και του τριημέρου της κορύφωσης του καρναβαλιού, έτσι ώστε να μπορέσουν και τα εμπορικά μαγαζιά να έχουν ένα κέρδος από την μεγάλη γιορτή της πόλης.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθεί και φέτος ο διαγωνισμός για την καλύτερη καρναβαλική βιτρίνα, δίνοντας κίνητρα στους επαγγελματίες να στολίσουν καρναβαλικά τα μαγαζιά τους.

Παράλληλα, στις σκέψεις των ανθρώπων του Εμπορικού Συλλόγου είναι να γίνουν και ορισμένες δράσεις – happenings που να δώσουν ένα άλλο νόημα στην αγορά και να προσελκύσουν τον κόσμο προς τα καταστήματα, μέσα όμως στο πνεύμα του καρναβαλιού και της όλης γιορτής.

Σε ότι έχει να κάνει με το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού ο Εμπορικός Σύλλογος θα προτείνει, με βάση τις ίδιες πληροφορίες την πεζοδρόμηση ενός μεγάλου μέρος της Μαιζώνος, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τα καταστήματα, αλλά και την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Πάντως, σε ότι αφορά την πρόταση της παράταξης της Εμπορικής Ανανέωσης για το διευρυμένο ωράριο τα δύο τελευταία Σάββατου του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και να εξεταστεί από πολλές πλευρές.