Στο νέο σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα εντάξει ο Δήμος το Πλατανόδασος της Πάτρας, έχοντας αυτή τη φορά στόχο να αναβαθμίσει τον χώρο πραγματικά, έτσι ώστε να του δώσει την δυναμική για να αποτελέσει ένα ξεχωριστό περιαστικό πάρκο για την αχαϊκή πρωτεύουσα.  

Κάτι που μέχρι τώρα είναι γεγονός ότι δεν έχει κάνει. Το Πλατανόδασος βρίσκεται μεταξύ του Προαστείου και του Καστελόκαμπου και είναι ένας χώρος που άνηκε στον ΟΕΑΔ ο οποίος και τον παραχώρησε δωρεάν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, στον Δήμο.

Ο χώρος δεν είχε πρόσβαση σε δημότες. Ο Δήμος προχώρησε αρχικά σε ορισμένες ήπιας μορφής παρεμβάσεων, διαμορφώνοντας ορισμένα μονοπάτια και βάζοντας κάποια παγκάκια.

Στη συνέχεια όμως το Πλατανόδασος επί της ουσίας εγκαταλείφτηκε. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής οι αντιδράσεις που υπήρξαν από οικολόγους δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει αυτά που ήθελε.

Αυτή τη στιγμή ο χώρος του Πλατανόδασους είναι γεμάτος από χόρτα, τα μονοπάτια έχουν χαθεί, ενώ έξω από αυτό υπάρχουν μπάζα και πεταμένα σκουπίδια διαφόρων ειδών.

Το νέο σχέδιο του Δήμου για τον σπάνιας οικολογικής αξίας αυτόν χώρο (είναι ένα από τα ελάχιστα πλατανοδάση που υπάρχουν δίπλα στη θάλασσα), περιλαμβάνει και αυτή τη φορά ήπιας μορφής παρεμβάσεις, με στόχο όμως να αποτελέσει ένα νέο αστικό πάρκο για την Πάτρα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Χρήστο Κορδά, είχε συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής, ενημερώνοντας τους για τα σχέδια του Δήμου για τον χώρο και τονίζοντας τους τον στόχο και τους λόγους που το Πλατανόδασος είναι να ενταχθεί στο νέο ΒΑΑ.