Σε πολυτέλεια έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες η επίσκεψη στα σούπερ μάρκετ.
Μία αναγκαιότητα που μετατράπηκε σε βάσανο και για τους περισσότερους σε αδυναμία!
Μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ, παίρνεις ένα καλαθάκι στο ένα χέρι - ούτε λόγος πια για καρότσι - κι ένα κομπιουτεράκι στο άλλο, βάζεις- βγάζεις πολύχρωμες συσκευασίες, φθάνεις στο ταμείο με μετρημένα και άκρως απαραίτητα πράγματα που συνήθως δεν γεμίζουν ούτε μία σακούλα και παίρνεις τη… λυπητερή! Το λιγότερο 50 ευρώ για πράγματα που δεν φθάνουν να περάσεις ούτε δύο με τρεις ημέρες!
Για να μην μιλήσουμε για τα ενοίκια, για τους λογαριασμούς του ρεύματος και για τη βενζίνη!
Κι όμως η κυβέρνηση επαίρεται για ένα οικονομικό θαύμα κι εμείς περιμένουμε ένα άλλο θαύμα, αυτό του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δυο ιχθύων…
Η ακρίβεια καλπάζει και το ράλι των ανατιμήσεων είναι πλέον ξέφρενο, διαμορφώνοντας μια πραγματικότητα με χαμηλή ποιότητα ζωής, κακοπληρωμένες δουλειές και δυσβάσταχτη καθημερινότητα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι βασικά τρόφιμα πωλούνται στη χώρα μας έως και 30% ακριβότερα από άλλες χώρες της Ε.Ε. Δείχνουν επίσης, ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο τα φρούτα πήραν αύξηση 16% και πως το ελαιόλαδο αυξήθηκε περίπου 30%.
Και κάπου εδώ φθάνει η στιγμή που λες «αντίο» στη μεσογειακή διατροφή… και εύχεσαι να συνεχίσεις να μπορείς να έχεις πρόσβαση τουλάχιστον σε κάποια βασικά είδη… διατροφής!
Για όλα αυτά δεν χρειάζονται χρηματοοικονομικές αναλύσεις υψηλού επιπέδου, αλλά απλή λογική. Αν δεν αυξηθούν οι μισθοί, τότε η ανελαστική ζήτηση σε τρόφιμα και καθημερινά είδη θα συνεχίσει να τρέφει την ακρίβεια.
Τα στοιχεία επίσης δείχνουν πως η Ελλάδα κατέχει τη 2η χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη από πλευράς κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ενώ απ’ άλλα στοιχεία καταδεικνύεται πως η αισχροκέρδεια καλά κρατεί αφού τα πρόστιμα (θα πληρωθούν άραγε;) σε μεγάλες εταιρείες ξεκίνησαν να επιβάλλονται μετά από σχεδόν ένα χρόνο πληθωρισμού και παρά την επιβολή τους οι αυξήσεις συνεχίζονται!
Αυτά είναι τα στοιχεία… κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης… Τα στοιχεία που επαληθεύονται από την πραγματικότητα και τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών.