Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2024

Το καρναβαλικό ραντεβού θα ανανεωθεί για την πλατεία Γεωργίου Α΄, στις 18.00 όπου θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές και βραδινές δράσεις.
18.00 DJ’S μουσική (πάρτι) στην Πλατεία Γεωργίου, παρουσία των παρουσιαστών Βάσως Καλοκαιρινού και Αλέξανδρου Μπίστα (ερασιτεχνών ηθοποιών) που θα αλληλοεπιδρούν με το κοινό. Μια ιδιαίτερη στιγμή που θα επιδιώξει τη συμμετοχή του κοινού από νωρίς.
20.00 Ο καταξιωμένος θίασος θεατρικού δρώμενου (Θέατρο Δρόμου Helix) με την Baroque Παρέλαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Βότση, Ρήγα Φεραίου, Ερμού, Μαιζώνος- άφιξη στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου. Η Baroque Παρέλαση είναι μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ιδιαίτερα εντυπωσιακή, επικοινωνιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής. Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά. Ψηλά ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια διαφορετικών χρωμάτων, ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και Αρλεκίνοι συνθέτουν μια μαγική, ονειρική εικόνα, σκορπώντας χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα άλλο σπουδαίο θέαμα εφάμιλλο με την περσινή εμφάνιση του θιάσου Helix στην παρέλαση των αρμάτων την τελευταία Παρασκευή του περσινού Καρναβαλιού.
Όλα πλέον θα είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 που θα κηρύξει στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχοντας δίπλα του την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ. Το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου θα έχει την καθιερωμένη παρουσία του με τις ρίψεις των σωματείων των σοκολατοριχτών να γλυκαίνουν το πλήθος.
Το δεύτερο μέρος της Τελετής Έναρξης περιλαμβάνει μια εξαιρετική δίωρη συναυλία με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για την καρναβαλική Πάτρα από την Πέννυ Μπαλτατζή, το «κορίτσι» που όλοι αγαπήσαμε και μια εκρηκτική, φρέσκια ομάδα που αποτελείται από έξι υπέροχους μουσικούς, από «σπάνιο κι εξωτικό χαρμάνι». Ένα πρόγραμμα πλούσιο σε εναλλαγές, ρυθμό και μπρίο με πασίγνωστα υπέροχα τραγούδια που θα ξεσηκώσουν το κοινό. Σας περιμένουμε με τις καρδιές ανοιχτές να καλωσορίσουμε το καρναβάλι, όπως του αξίζει… με χαρά και χορό.
Παρουσιαστές της τελετής έναρξης θα είναι η Βάσω Καλοκαιρινού και ο Αλέξανδρος Μπίστας (ερασιτέχνες ηθοποιοί). Και βέβαια από την τελετή έναρξης δεν θα μπορούσε να λείπει το ιστορικό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που φέτος συμπληρώνει 59 χρόνια ζωής. Τέλος, στις οθόνες θα προβάλλονται γραφικά βίντεο με αρχειακό υλικό από στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού από το αρχείο της ΚΕΔΗΠ.