Συστατικά

1 κιλό ριγκατόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
400ml κρέμα γάλακτος light
200γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 μεσαίο μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
3 αβγά

Τρόπος Μαγειρέματος

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και τα ζυμαρικά
Τα αφήνεις να βράσουν και τα βγάζεις 2 περίπου λεπτά πριν από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
Τσιγαρίζεις το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα προσθέτεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά
Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 2-3 λεπτά ακόμη
Αποσύρεις το τηγάνι και το αφήνεις για λίγο να κρυώσει
Βάζεις το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα τυριά, το μπρόκολο και πιπέρι
Προσθέτεις τα αβγά και ανακατεύεις πολύ καλά
Βουτυρώνεις το πυρέξ και αδειάζεις το μείγμα με τα ζυμαρικά
Αφήνεις το σουφλέ να ψηθεί για 25 περίπου λεπτά.

Πηγή: tlife.gr