Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Χριστοδούλου στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή την παράσταση «Φονιάς» στο θέατρο Βικτώρια. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και το καθημερινό σίριαλ «Λάμψη» εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους και παραιτήθηκε πρώτος από αυτήν.

Έχετε αφήσει το στίγμα σας και στη «Λάμψη», νιώσατε ποτέ σαν βάρος την ταμπέλα του καθημερινού;

Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από τη «Λάμψη» στο φόρτε της. Στη λήξη κάθε χρόνου γινόταν ένα πανηγύρι μπορώ να πω στο στούντιο και πηγαίναμε όλοι να υπογράψουμε τα καινούργια συμβόλαια παρουσία του Φώσκολου, του Στέλιου Αντωνιάδη και των σκηνοθετών. Κάποιοι τότε ενοχλήθηκαν από την επιτυχία που σημείωνε η δική μου ιστορία στη «Λάμψη» και όταν πήγαμε να υπογράψουμε, ο Νίκος Φώσκολος μου είπε ότι δεν θα συνεχίσω με αυτόν τον ρόλο και πως θα με μετακινούσε στο «Καλημέρα Ζωή», όπου θα έκανα έναν αστυνομικό.

Του είπα όχι ευχαριστώ και αποχώρησα. Αυτό με έσωσε δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μετάνιωσα καθόλου που αποχώρησα από τη «Λάμψη». Υπάρχει ακόμη κόσμος που θυμάται αυτό που είχα κάνει. Από τον Νίκο Φώσκολο πάντως έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, είναι ένας άνθρωπος που βοήθησε πάρα πολύ τους νέους ηθοποιούς και έφαγαν από εκείνον ένα κομμάτι ψωμί. Γι’ αυτό και πρέπει να τον σέβονται και να μην τον κατηγορεί κανείς.

Πρόσφατα υποστηρίξατε και τον Χρήστο Πολίτη στα παράπονα που έκανε για την Κάτια Δανδουλάκη και τη συμπεριφορά της εκείνη την περίοδο…

Θα σας το πω με μια κουβέντα. Ο Χρήστος Πολίτης είχε δίκιο στα όσα είπε, αυτό φτάνει.