Ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας φεύγουν από το ιστορικό κέντρο και πηγαίνουν σε άλλες γειτονιές.

Ο λόγος για αυτό δεν είναι άλλος από τις υψηλές τιμές των ενοικίων που αντί να κατεβαίνουν, ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο.

Τα ενοίκια στο κέντρο της Πάτρας, δηλαδή σε μία ακτίνα που ξεκινάει από την πλατεία Όλγας και φτάνει έως στην Γούναρη είναι αρκετά υψηλά και ξεπερνούν στις περισσότερες των περιπτώσεων τα 1.500 με 2.000 ευρώ.

Ειδικότερα όταν μιλάμε για μια περιοχή του ιστορικού κέντρου που έχει και τη μεγαλύτερη ζήτηση δηλαδή από την πλατεία Όλγας έως και την πλατεία Γεωργίου, τα ενοίκια μπορεί και να ξεπερνάνε τα 3.000 ευρώ και να φτάνουν τα 5.000 ευρώ ή και τα 6.000 ευρώ, ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε ακινήτου.

Η πιο ακριβή οδός είναι η Μαιζώνος αφού εκεί λόγω και της αναμενόμενης πεζοδρόμησης τα ενοίκια αναμένεται να φτάσουν στο «κόκκινο» και είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ακινήτου που το μίσθωμα του είναι στα 15.000 ευρώ.

Αντίθετα σε κάθετη πτώση είναι οι τιμές των ενοικίων στη Γούναρη (κάποτε ήταν ένας κατεξοχήν εμπορικός δρόμος) και στις κάθετες οδούς από την Παντανάσσης και προς αυτή.

Οι αποχωρήσεις εμπορικών μαγαζιών από το ιστορικό κέντρο έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περιφερειακών αγορών όπως είναι αυτές της Νοταρά, της Έλληνος Στρατιώτου, της Ακρωτηρίου, αλλά και της Ανθείας στα Ζαρουχλέικα εκεί όπου τα ενοίκια είναι πιο χαμηλά.