Εικόνες που παραπέμπουν σε αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (9.1.2024) στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι παππούδες ενός παιδιού μετέφεραν νεκρό ένα βρέφος 6 μηνών που το είχε σκοτώσει η μητέρα του. Η 37χρονη γυναίκα συνελήφθη από τις Αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, ο παππούς και η γιαγιά πήγαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση αλλοφροσύνης, με το αγοράκι, παιδί της κόρης τους, στην αγκαλιά τους.

Το βρέφος ήταν εμφανώς κακοποιημένο. Ήδη, από την άφιξή του στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό, ενώ δεν εκδήλωσε καμία αντίδραση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στραγγάλισε το παιδί της, το οποίο έφερε και σοβαρά τραύματα. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης που όμως απέβησαν μάταιες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψίες για τον θάνατο του βρέφους στρέφονται στη μητέρα του, η οποία έχει ιστορικό νοσηλειών για ψυχιατρικά προβλήματα και έχει συλληφθεί. Το βρέφος ήταν στο σπίτι με τη μητέρα και τους παπούδες του, ενώ έλειπε ο πατέρας. Οι παπούδες μετέφεραν το μωρό στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά για εκείνο.

Ο παππούς και η γιαγιά έλεγαν ότι η κόρη τους είχε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και πάσχει από βαριά κατάθλιψη, ενώ κατά πληροφορίες, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η γυναίκα, 37 ετών, κάτοικος Μακροχωρίου και μητέρα άλλων δυο ανήλικων παιδιών συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Η αστυνομία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.