Σε σοκ βρίσκεται ο σύζυγoς της 66χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από μεγάλα κύματα την Κυριακή (7/1), στην Κυπαρισσία, την ώρα που περπατούσε στον μώλο.

«Ήρθε ένα κύμα και την πήρε. Μπήκα κι εγώ στη θάλασσα και προσπάθησα να τη σώσω όμως δεν τα κατάφερα…», τόνισε στο PatrisNews.com ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Η 66χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της -που κατάγονται από τη Γερμανία- είχαν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη χώρα μας. Μάλιστα οι ίδιοι είχαν αποκτήσει το δικό τους σπίτι στον Κακόβατο της Ηλείας. Δεν είχαν επιλέξει καθόλου τυχαία την περιοχή, αφού ήθελαν το σπίτι τους να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα που τόσο αγαπούσαν.
Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό στην Κυπαρισσία

Οπως αναφέρει το Patrisnews.com, όλα έγινα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Η 66χρονη γυναίκα, με τον σύζυγό της και φίλους τους -που τους είχαν επισκεφθεί από τη Γερμανία- είχαν πάει εκδρομή στην Κυπαρισσία, από τον Κακόβατο.

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, κάθονταν στο λιμάνι και η 66χρονη πλησίασε στο λιμάνι για να βγάλει μερικές φωτογραφίες. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη. Τα μανιασμένα κύματα «κύκλωσαν» την άτυχη γυναίκα και την έριξαν στη θάλασσα. Ο σύζυγός της που είδε μπροστά στα μάτια του τη γυναίκα του να χάνεται, έτρεξε προς το σημείο για τη βοηθήσει. Μάταια όμως καθώς τα ορμητικά νερά είχαν παρασύρει την 66χρονη με τον ίδιο να μην μπορεί να αντιδράσει και να καλεί το λιμενικό σε βοήθεια. Τα λεπτά που ακολούθησαν, ήταν δραματικά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας και ξεκίνησαν τις έρευνες. Λίγη ώρα αργότερα, η θάλασσα ξέβρασε την άτυχη γυναίκα στην ακτή, περίπου 500 μέτρα από το σημείο που παρασύρθηκε από τα κύματα. Δυστυχώς, ήταν νεκρή. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το αρμόδιο Λιμεναρχείο.

«Ήρθε ένα μεγάλο κύμα και την πήρε»

«Ήμασταν με φίλους στο λιμάνι, καθόμασταν εκεί που δεν υπήρχε κίνδυνος. Κοιτάζαμε τα κύματα και η γυναίκα μου σηκώθηκε, πήγε προς τα πίσω, ήθελε προφανώς να βγάλει φωτογραφίες για τα παιδιά, όπως καταλαβαίνω. Και μέχρι να κοιτάξουμε, το κύμα την κύκλωσε, την είδε η γνωστή μου, έτρεξα κι εγώ, αλλά ήρθε ένα μεγάλο κύμα και την πήρε.

Μπήκα κι εγώ προσεκτικά μέσα στη θάλασσα, κρατήθηκα, έψαχνα, αλλά δεν τη βρήκα. Και μετά ήρθε το Λιμενικό, ήταν εξαιρετικά ευγενείς και με βοήθησαν να την ψάξω για δύο ώρες. Μετά από δυόμιση ώρες, την ξέβρασε το κύμα 500 μέτρα από εκεί που ήμασταν», τόνιζε ο σύζυγος της 66χρονης γυναίκας.