Με πληρότητα 100% ταξιδεύουν εδώ και ένα 15ήμερο οι συρμοί του Οδοντωτού Διακοπτό Καλάβρυτα ενώ χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που αναζήτησαν κάποιοι εισιτήριο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μετά από ένα τετράμηνο με συνεχή προβλήματα λόγω των αλλεπάλληλων κατολισθήσεων, το τρενάκι έχει επιστρέψει για τα καλά επί το έργο από τις 8 Δεκεμβρίου.

Η αποφασιστικότητα με την οποία οι "Φίλοι του Οδοντωτού" και ο δήμος Καλαβρύτων ζήτησαν και πέτυχαν τελικά από την Hellenic Train την αύξηση των δρομολογίων μέσα στις γιορτές και δικαιώθηκε καθώς και τα πάνω από 2.000 επιπλέον εισιτήρια που εκδόθηκαν τα δύο τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έγιναν ανάρπαστα.

«Αυτές τις εννέα μέρες, από την Παραμονή των Χριστουγέννων έως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αν υπήρχε δυνατότητα, το τρένο θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 20 χιλιάδες άτομα.

Δεδομένων όμως των συνθηκών που προηγήθηκαν και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, τόσο το Διακοπτό όσο και τα Καλάβρυτα έγιναν βασικοί τουριστικοί χειμερινοί προορισμοί, γυρίζοντας σελίδα από τη μιζέρια της δύσκολης περιόδου μετά το καλοκαίρι» αναφέρει ο Γιάννης Καραπαναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού.

Τα Σαββατοκύριακα αλλά και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26-12-2023 και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, τη Δευτέρα 1-1-2024, κινήθηκαν με το τρενάκι 5.000 άτομα.