Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Mega Καλημέρα και μίλησε για τα όσα συνέβησαν και αποφάσισε λίγο πριν το τέλος της προηγούμενης σεζόν να αποχωρήσει από το Πρωινό, από το πλευρό του Γιώργου Λιάγκα.

«Πολλά δεν τα είχα δει γιατί είχα πάρει μια απόφαση από το καλοκαίρι να αποστασιοποιηθώ γενικά και από την τηλεόραση γιατί γενικά ό,τι συνέβη που έπεσε βαρύ ψυχικά» είπε αρχικά η ηθοποιός και παρουσιάστρια και συνέχισε:

«Πολλά μπορώ να πω και τίποτα.

Είναι πάρα πολύ στενάχωρο όλο αυτό. Μου προκαλεί μια θλίψη τώρα που είμαι και πιο ήρεμη για “ανούσια” πράγματα. Η αξιοπρέπειά σου είναι σημαντική.

Είμαι πάνω από 20 χρόνια στην τηλεόραση και έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Είμαι σε μια θέση πια που δεν ανέχομαι κάποιες καταστάσεις.

Δεν είναι ωραίες δηλώσεις, είναι λίγο υποτιμητικό σε όποιον και αν αναφέρεται.

Με το κανάλι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Εγώ την ημέρα που έχασα την υπομονή μου, όταν σε τσιμπάνε, κόβω το χέρι που τσιμπάει. Φυσικά γνωρίζουν τα πάντα στο κανάλι.

Μετά την αποχώρησή μου έγιναν συζητήσεις και με δικηγόρους. Δεν μετάνιωσα καθόλου. Αισθάνθηκα μια απελευθέρωση. Όταν βλέπω καταστάσεις που με ενοχλούν και δεν με αντιπροσωπεύουν πηγαίνω και λέω κατά πρόσωπο να σταματήσουν τα τσιμπήματα. Η πρώτη αντίδραση ήταν “μα τι είναι αυτά που λες”. Έκανα υπομονή μέχρι που εξαντλήθηκε και θεώρησα ότι καταπατήθηκε η αξιοπρέπειά μου και η οντότητά μου σαν γυναικεία παρουσία και σαν επαγγελματίας. Εγώ δεν έκανα δηλώσεις. Εγώ βγήκα και είπα ότι έχω χάσει την υπομονή μου, δεν έχω κάνει ακόμα καμία δήλωση. Αν υπάρχουν πάλι τσιμπήματα φυσικά θα ενδιαφερθώ να μην το αφήσω εκεί πέρα».