Συνέντευξη στην κάμερα του Happy Day παραχώρησε ο Πύρρος Δήμας. Ο χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών άνοιξε την καρδιά του στη δημοσιογράφο Όλγα Λαφαζάνη, όπου μίλησε για τον πρωταθλητισμό, την ενασχόλησή του με την πολιτική αλλά και τον ερχομό του πέμπτου του παιδιού.

«Κάθε μέρα πήγαινα την προπόνηση και έλεγα: θέλω να κάνω το καλύτερο για μένα και για την χώρα μου. Σκαλοπατάκι-σκαλοπατάκι και μετά από 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερα και πέτυχα. Νιώθω ευλογημένος για την πορεία μου στον αθλητισμό», δηλώνει αρχικά ο Πύρρος Δήμας.

«Στη Βαρκελώνη, ένα βράδυ πριν τον αγώνα έβρεξε, και πήρα το χρυσό. Μετά το είχα για γούρι να βρέχει μια μέρα πριν τον αγώνα. Το δωμάτιο ήταν το 111, η βαλίτσα που μου είχαν δώσει από την Ολυμπιακή Επιτροπή έγραφε 111, ήταν 11ος όροφος, στο 11 κτήριο. Όλοι άσσοι. Μετά ο Ιακώβου έλεγε ότι το 1 είναι για τον Πύρρο, ήξερε ότι μου ανέβαζε την ψυχολογία», περιέγραψε αμέσως μετά στην κάμερα του Alpha.

«Στην πορεία μου έχασα πράγματα από τα παιδιά μου: την πρώτη τους λέξη, το πρώτο τους περπάτημα. Τότε είπα ότι εφόσον χάνεις τόσο σημαντικές στιγμές από τα παιδιά σου, τουλάχιστον αυτό που κάνεις κοίτα να το κάνεις καλά», εξομολογείται ο Πύρρος Δήμας.

«Στη μεταβατική περίοδο που ήταν να αφήσω τον αθλητισμό γύρω στα 30 πέρασα ένα σοκ, μία κατάθλιψη. Μετά άρχισα να το συνειδητοποιώ, καταλαβαίνεις ότι στη ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα και συνεχίζεις. Ήμουν τόσο αφοσιωμένος στον πρωταθλητισμό που όταν μου είπε η γυναίκα μου ότι χρειαζόμαστε γάλα, ζάχαρη τη ρώτησα: 50 ευρώ φτάνουν;», παραδέχεται σε άλλο σημείο ο χρυσός ολυμπιονίκης.

«Είχα 10 προπονητές, είχα με όλους σχέσεις πατέρα-γιου. Με τον Ιακώβου σκοτωνόμασταν πολλές φορές. Πέρασα υπερκόπωση πολλές φορές, είχα υπερένταση και έχανα 2-2μιση κιλά σε ένα βράδυ», σημειώνει ο Πύρρος Δήμας, ενώ αναφορικά με τη φημολογούμενη συμμετοχή του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές απαντά: «Ρωτήστε τον πρωθυπουργό αν θα είμαι υποψήφιος. Δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση να σας πω».