Εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο ετοιμάζονται να γιορτάσουν την έλευση του 2024 με τις πρώτες χώρες να έχουν ήδη υποδεχθεί το νέο έτος.

Στις 13:00 ώρα Ελλάδος η Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα το Όκλαντ έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη στον πλανήτη, που γιόρτασε την έλευση του 2024 με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στον Sky Tower, η κορυφή του οποίου φωτίστηκε με διάφορα χρώματα καθώς τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα στον ουρανό.


Live: New Zealand welcomes in 2024 with New Year fireworks over Auckland

Το Όκλαντ στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας είναι η μεγαλύτερη αστική περιοχή στη Νέα Ζηλανδία με 1.377.000 κατοίκους, ενώ οι εκδηλώσεις για την υποδοχή του 2024 και το σόου των πυροτεχνημάτων σχεδιάζονταν εδώ και μισό χρόνο.

Είχαν προηγηθεί τα μικρά νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού, Κιριμπάτι, Τόνγκα και Σαμόα, που ήταν τα πρώτα που αποχαιρέτισαν το 2023 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος).


Sydney fireworks 2024: Watch as Australia rings in the New Year (full show)

Σειρά πήρε το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες για να απολαύσουν εκστασιασμένοι το 12λεπτο υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων – οκτώ τόννοι συνολικά - στη Γέφυρα του λιμανιού και το εμβληματικό κτίριο της Όπερας

Το 2024 έφθασε επίσημα στην ανατολική Αυστραλία, αφού μετά το Σϊδνεϊ το νέο έτος υποδέχθηκαν η Καμπέρα και η Μελβούρνη.

Η τελευταία χώρα που υποδέχεται το 2024 είναι επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα, τα ακατοίκητα αμερικανικά εδάφη Μπέικερ Άιλαντ και Χάουλαντ Άιλαντ, όπου τελειώνει η ημέρα.