Ο Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» για να συναντήσει τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου στην ΕΡΤ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην πολιτική ορθότητα και τις φορές που ο ίδιος έχει επιλέξει να ακολουθήσει τη σιωπή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέκος Συσσοβίτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έλεγε κάποιος ότι ο άνθρωπος είναι ατομικό ον με κοινωνικές τάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να καταθέτεις πάντα τη δική σου αλήθεια και να είναι αρεστή και, όταν αυτό σηκώνει μια επανάσταση, να έχεις το σθένος να αντιμετωπίσεις τα απόνερα αυτής της ιστορίας».

«Πολλές φορές σιώπησα, γιατί και η σιωπή είναι όμως μια μεγάλη αρετή. Αρκετές φορές θέλουμε να καταθέσουμε τη δική μας, προσωπική, επανάσταση όχι πάντα για να αποτελέσουμε ένα έργο. Μερικές φορές το κάνουμε για να δείξουμε και έναν εγωισμό».

«Ότι δηλαδή έχουμε λόγο, ότι έχουμε μία ύπαρξη, ότι έχουμε μια υπόσταση για να τραβήξουμε την προσοχή. Και συμβαίνει αυτό, το οποίο είναι μια πολιτική θέση, αλλά το κάνουμε αυτό» πρόσθεσε, επίσης, ο Αλέκος Συσσοβίτης στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.