Μπαράζ ελέγχων έχει εξαπολύσει το τμήμα της Τροχαίας στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε μία προσπάθεια που κάνει για να μειώσει κάπως το κυκλοφοριακό φόρτο στο κέντρο  της πόλης.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν εστιαστεί κυρίως στην παράνομη στάθμευση και στα διπλό- παρκαρίσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις νυχτερινές ώρες στην οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η εορταστική περίοδος το κυκλοφοριακό, ειδικότερα τις ώρες αιχμής είναι ακόμα πιο έντονο, με τα διπλό παρκαρίσματα να είναι πολλά σε δρόμους όπως η Κανακάρη, η Γούναρη, η Κορίνθου και η Μαιζώνος.

Όμως ακόμα πιο έντονο είναι και το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης σε πεζόδρομους ή στον μώλο, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισθητό όχι μόνο τις ώρες της ημέρας, αλλά και τις νυχτερινές ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχε βράδυ κατά τη διάρκεια των γιορτών που καταγράφηκαν πάνω από 50 παράνομες σταθμεύσεις μόνο στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων.

Ο συνολικός αριθμός των κλήσεων για παράνομη στάθμευση από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 29 του μήνα έφτασε τις 330, ενώ είχαν αφαιρεθεί και 45 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα που παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Επίσης, οι τροχονομικοί έλεγχοι των προηγούμενων ημερών, απέφεραν και 14 παραβάσεις λόγω μέθης, ενώ οι έλεγχοι αυτό θα συνεχιστούν και τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Το μεγάλο πρόβλημα πάντως για την Τροχαία και την τάξη που προσπαθεί να βάλει στην πόλη είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού και η υποστελέχωση της υπηρεσίας.