Δύο έφηβες από την Αγγλία, με μητέρα Βρετανίδα και πατέρα Υεμενίτη ξεκινούν για ένα ταξίδι στην Υεμένη το οποίο θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστο, καθώς… θα έχουν πάει για να μείνουν, παρά τη θέλησή τους.
Ο πατέρας τους, όχι μόνο τις πάντρεψε παρά την θέλησή τους στα 14 και 15 τους χρόνια αντίστοιχα, αλλά τις πούλησε σε συντοπίτες του από την Υεμένη ώστε να μείνουν εκεί, υπό τον έλεγχο των ανδρών που ήταν πλέον οι πεθεροί τους και να ζήσουν μια ζωή που διέφερε πολύ από όσα μέχρι πρότινος οι κοπέλες γνώριζαν.
Η Ζάνα, επαναστατικό πνεύμα, παρότι προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα για λόγους επιβίωσης, δεν σταματά να οραματίζεται την επιστροφή της στην Αγγλία. Την βοηθάνε και οι συνθήκες εκμετάλλευσης στις οποίες μεγαλώνει και, θέλοντας και μη, ενηλικιώνεται, ως κάτοικος ενός χωριού στην Υεμένη τώρα.
Η Νάντια, η νεαρή αδελφή της, χάνει αμέσως το χαμόγελο και την παιδική της αθωωτητα, γίνεται μητέρα και ακολουθεί τα πρότυπα της κοινωνίας στην οποία μαθαίνει να ζει.
Είναι δυο αιχμάλωτες σε έναν ξένο τόπο, χωρίς διαβατήρια, νομικά έγγραφα και άνθρωπο να τους καταλαβαίνει.
Ώσπου… κάτι γίνεται και βρίσκεται μια κάποια λύση στο πρόβλημά τους.
Θα ισχύσει και για τις δύο η καλή έκβαση των πραγμάτων; Ποιες θα είναι οι συνέπειες οκτώ χρόνων αιχμαλωσίας και κακής μεταχείρισης;
Το συνταρακτικό της όλης υπόθεσης είναι πως πρόκειται για αληθινή ιστορία, ειπωμένη από μια γυναίκα που γνώρισε τα κορίτσια καθώς βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση.
Έγραψε, λοιπόν, μια σειρά βιβλίων με θέμα την αδικία, που φανερώνεται από ιστορίες ζωής που κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν οποιουδήποτε κοριτσιού στον κόσμο.
Αξίζει την προσοχή σου γιατί είναι παγκόσμιο beat seller και σίγουρα θα έχεις πολλά να συζητήσεις για τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο.
Τα σχόλια δικά σου.