Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για μια... διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών από τους εργαζόμενους σε κενρικό χώρο της εγκατάστασης, διέταξε η 1η ΥΠΕ κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικότερα από την 1η ΥΠΕ Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Απορίες και αντιδράσεις για τη γιορτή στο νοσοκομείο

Η... διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 20ης Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, για τους εργαζόμενους.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε, αποτυπώνει με έναν μάλλον σουρεαλιστικό τρόπο... ένα λαϊκό γλέντι να βρίσκεται σε εξέλιξη στον κεντρικό χώρο του νοσοκομείου, με εργαζόμενους να συμμετέχουν την ώρα που οι τραυματιοφορείς συνεχίζουν κανονικά να μεταφέρουν ασθενείς σε κλινικές, εργαστήρια ή χειρουργεία, περνώντας μάλιστα μπροστά από την ορχήστρα και πίσω από όσους χορεύουν!

Στο επίκεντρο του χορού και του γλεντιού φαίνεται να βρίσκεται η διοικήτρια του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, κυρία Ελπινίκη Ταβιανάτου, πυροδοτώντας απορίες και αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γιορτινό κάλεσμα δεν ξάφνιασε ιδιαίτερα το προσωπικό καθώς η αεικίνητη διοικήτρια τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, είτε παροτρύνοντας για συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης είτε οργανώνοντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η πρόσκληση θα αφορούσε τη μεγάλη μεθεόρτια εκδήλωση που διοργανώνει κάθε Ιανουάριο στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου κόβοντας βασιλόπιτα, βραβεύοντας τους αριστούχους μαθητές και φοιτητές των οικογενειών που εργάζονται στον Ερυθρό Σταυρό και προσφέροντας δώρα στους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η πραγματικότητα που τους περίμενε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2023 ήταν άλλη. Είχε οργανωθεί μια γιορτή για τον αποχαιρετισμό του 2023. Ορχήστρα με δύο μουσικούς, πρόγραμμα όχι χορωδίας αλλά τραγούδια λαϊκά και κεφάτα, μπουφές με φαγητό και αναψυκτικά, υποδέχονταν τους εργαζόμενους που κατέφθαναν διστακτικά στην είσοδο για τη γιορτή, όπου τους περίμενε η κυρία Ταβιανάτου.

Αμηχανία, νευρικότητα, και μετά… αποχώρηση χαρακτήριζαν κατά πληροφορίες την αντίδραση των εργαζομένων που παραβρέθηκαν. Γεγονός είναι επίσης πως η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, καθώς ήταν μία (ακόμη) δύσκολη ημέρα στο νοσοκομείο, που βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία και με τα περιστατικά να διακινούνται κανονικά για εξετάσεις ή για επεμβάσεις.