Υλικά

30 ml ελαιόλαδο
2 πράσα, σε ροδέλες
50 ml κονιάκ
70 γρ. μανιτάρια
380 γρ. κάστανα, προβρασμένα
1.300 ml ζωμός λαχανικών
1 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
140 γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε κύβους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2ο

Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 3ο

Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μαζί με το νερό μέσα στο οποίο έχουν μουλιάσει και προσθέτουμε τα κάστανα και τον ζωμό των λαχανικών.
Βήμα 4ο

Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20΄.
Βήμα 5ο

Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ, το μοσχοκάρυδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 6ο

Ανακατεύουμε, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, και μοιράζουμε από επάνω τη γραβιέρα.

Πηγή: vita.gr