Λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία που πήραν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών και μετέφεραν με περιπολικό ένα κοριτσάκι 20 μηνών που αιμορραγούσε στο Νοσοκομείο του Ρίου, άλλος ένας Πατρινός αστυνομικός έσωζε μία κοπέλα 16 ετών.

Ο λόγος για τον Πατρινό ανθυπαστυνόμο Ηλία Χριστόπουλο, ο οποίος υπηρετεί στην Ικαρία ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στο Α.Τ. Παγκρατίου και την ομάδα (Ζ) στην Αθήνα.

Το Α.Τ Ευδήλου Ικαρίας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 10.05 το πρωί της Πέμπτης για ένα ανήλικο κορίτσι 16 ετών το οποίο είχε ανέβει σε ένα ύψωμα 15 μέτρων προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του. Αμέσως ο Πατρινός αστυνομικός μαζί με άλλους συναδέλφους του ξεκίνησαν για το σημείο. Σε λίγα λεπτά έφτασαν και αντίκρισαν την ανήλικη να βρίσκεται στην άκρη του υψώματος έξω από τα κάγκελα (φωτό).

 

Ο Πατρινός ανθυπαστυνόμος χωρίς να το πολυσκεφτεί και επειδή φοβόταν ότι μέχρι να αφιχθεί όχημα της Πυροσβεστικής η νεαρή θα μπορούσε να υλοποιήσει το απονενοημένο διάβημά της, πέρασε γρήγορα πάνω από τα κάγκελα, στο στενό πρεβάζι και άρπαξε γερά την 16χρονη βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Παράλληλα της μιλούσαν συνεχώς ώστε να την αποτρέψουν να πηδήξει στο κενό. Ο Πατρινός Αστυνομικός την σήκωσε στην αγκαλιά του και την παρέδωσε στους υπόλοιπους, οι οποίοι την τράβηξαν προς ασφαλές μέρος. Η παρ’ ολίγο αυτόχειρας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο ανθυπαστυνόμος δέχθηκε δεκάδες συγχαρητήρια όταν γνωστοποιήθηκε η πράξη του.

Το συμβάν γνωστοποίησε ο πολύπειρος αστυνομικός Χρήστος Μπαλάσκας σε ανάρτησή του στο facebook: