Είναι πλέον ώριμο το πολιτικό σύστημα ώστε να έχουμε μία πιο συνεπή στάση, για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, που θα δώσει πνοή στη χώρα και πολλές δυνατότητες στους Έλληνες φοιτητές. Η προώθηση του νόμου για τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων δεν αναιρεί την πρόθεση μας να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Σε ό,τι αφορά στην κυβερνητική πρωτοβουλία σχετικά με τον οργανισμό «Ανάπλαση ΑΕ», ο κ. Μαρινάκης διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα διαχειριστικού ελέγχου για την απερχόμενη δημοτική αρχή, υπενθύμισε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη προ διετίας και την αποσυνέδεσε πλήρως από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία στο Δήμο Αθηναίων.

Αναφορικά με τη συμφωνία σε ευρωπαικό επίπεδο για το σύμφωνο Μετανάστευσης ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι αυτή ικανοποιεί τις ελληνικές διεκδικήσεις και διασφαλίζει πως τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ θα βάζουν πλέον υποχρεωτικά «πλάτη» στις χώρες πρώτης υποδοχής σε περιόδους αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στη Διεθνή Δύναμη στην Ερυθρά Θάλασσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο έχει συμφέρον να διατηρηθούν ανοιχτές οι θαλάσσιες οδοί.

«Μόνον ο κ. Κασσελάκης φαίνεται πως δεν κατάλαβε την ανάρτηση του υπουργού του Πακιστάν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μαρινάκης που διέψευσε εκ νέου πως υπάρχει η οποιαδήποτε συμφωνία για την έλευση στη χώρα μας εργατικών χεριών από τη συγκεκριμένη χώρα της Ασίας.

Σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πάντοτε ακούει με σεβασμό τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις απόψεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόζει την πολιτική, που έχει εξαγγείλει υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και μένει να αποσαφηνιστεί σε ποιο χρόνο αυτή θα εκδηλωθεί.