«Ο υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον υπουργό Εργασίας 'Αδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον 'Αδωνη Γεωργιάδη», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «ζητώ απευθείας από τον πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό».

Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει ότι «η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους». Υποστηρίζει ότι «το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Τι απαντά το υπουργείο Εργασιας

Με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 'Αδωνι Γεωργιάδη να έχει συνάψει δήθεν κρυφή συμφωνία με τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, Jawad Sohrab, για τη μετάκληση 500.000 εργατών από το Πακιστάν στην Ελλάδα, παρατίθεται η διευκρινιστική ανάρτηση που ο ίδιος έκανε στο Twitter νωρίτερα σήμερα, αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Ειδικότερα, o κ. Jawad Sohrab ανέφερε:

"CLARIFICATION - There is no official agreement nor even an understanding between Greece & Pakistan for any Pakistani migrant worker(s) participation in Greek construction industry. @AdonisGeorgiadi & I had explored the possibility of future collaboration. On a personal note, I was deeply impressed by Mr. Georgiadis's integrity, patriotism & intellect to conceive new possibilities for his country".

Ακολουθεί ανεπίσημη μετάφραση:

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ - Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία, ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Ο @AdonisGeorgiadi και εγώ, διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυία του να διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».