Διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Βενιζελείου με εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα που μέχρι τώρα δείχνει πολύ μικρά σημάδια υποχώρησης παραμένει η 17χρονη μαθήτρια από το Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη πριν 10 ημέρες.

«Θέλει περισσότερο χρόνο» λένε οι γιατροί σύμφωνα με το ekriti.gr οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς πλάι στο κορίτσι που «μοιάζει βυθισμένο σε ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο». Όπως τονίζει ο διευθυντής της Μονάδας, όταν υποχωρήσει το οίδημα θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλος της.

Δίπλα στο παιδί τους στην Εντατική, καθώς τους έχει δοθεί άδεια να περνούν όσο χρόνο θέλουν μαζί της, βρίσκονται με τις ώρες οι γονείς της.

Ελπίζουν σε ένα «θαύμα» και προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» και να αντέξουν .

Το χρονικό

Όλα άρχισαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου όταν το κορίτσι που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τροφικές αλλεργίες και συγκεκριμένα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, έφαγε βούτυρο.

Ένιωσε αμέσως δυσφορία και πήγε στο δωμάτιο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης, εκεί που τη βρήκαν λίγο αργότερα χωρίς σφυγμό συμμαθητές και καθηγητές της.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η 17χρονη που είχε ήδη πάθει καρδιακή ανακοπή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε.

Η αγωνία κορυφώνεται και για τους φίλους, τους συμμαθητές, τους καθηγητές της που περιμένουν με κομμένη την ανάσα να ακούσουν μια αισιόδοξη πληροφορία και δεν σταματούν να ελπίζουν ότι ίσως, τελικά θα τα καταφέρει.