Πολλά είναι τα παράπονα των οδηγών ταξί, αλλά και γενικότερα των οδηγών της Πάτρας για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης που δεν τηρείται ούτε από τις εταιρείες που προμηθεύουν τα μαγαζιά, ούτε από κανέναν.
Σύμφωνα με οδηγούς ταξί τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, υπάρχουν σε πολλά σημεία του κέντρου παρκαρισμένα επαγγελματικά βανάκια και φορτηγά που φράζουν τους δρόμους και δημιουργούν ουρές.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στους κατεξοχήν εμπορικούς δρόμους της Μαιζώνος και της Κορίνθου, αλλά και σε κάθετες οδούς, όπως στην Ερμού, στην Κολοκοτρώνη κτλ.
Υπάρχει όμως και στους πεζόδρομους όχι μόνο στις εισόδους τους, αλλά πολλές φορές και καβαλώντας τους όπως συμβαίνει στην Ρήγα Φεραίου και στην Τριών Ναυάρχων κυρίως από τις εταιρείες που προμηθεύονται τα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται εκεί.
«Κανείς δεν σέβεται τίποτα» έλεγε χαρακτηριστικά τις προάλλες για το θέμα οδηγός ταξί. Η μη τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, σε συνδυασμό με τα απορριμματοφόρα για τους μπλε κάδους που βγαίνουν τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα έχουν ανεβάσει στο «κόκκινο» το κυκλοφοριακό.
Σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί απαιτείται μια εκ νέου συζήτηση για τον επαναπροσδιορισμό του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης αφού ούτε η τροχαία ενδιαφέρεται για το θέμα, ούτε ο δήμος.