Η υγιεινή διατροφή εξαρτάται σίγουρα σε μεγάλο ποσοστό από τις επιλογές που θα κάνουμε και την ποιότητα της πρώτης ύλης που θα διαλέξουμε να καταναλώσουμε.

Ο τρόπος, όμως, που θα μαγειρέψουμε τις επιλογές μας, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, εύκολα και γρήγορα;

Καταψύξτε φρούτα και λαχανικά προτού χαλάσουν
Αν έχετε πλεόνασμα φρούτων και λαχανικών στην κουζίνα σας, που εκτιμάτε ότι δεν θα καταναλώσετε άμεσα, βάλτε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα μειώσετε τη σπατάλη φαγητού, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα έχετε έτοιμα υλικά για smoothies.
Χρησιμοποιήστε λιγότερο επεξεργασμένα λάδια
Προτιμήστε το ελαιόλαδο και το έλαιο αβοκάντο, το οποίο μάλιστα έχει υψηλότερο σημείο καπνού, που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για stir-fry λαχανικά και για τσιγάρισμα κι αφήστε τα υπόλοιπα λάδια στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Δοκιμάστε το μαγείρεμα σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Αντί για λάδι, μπορείτε να δοκιμάσετε το μαγείρεμα με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Βράστε σε αυτό το ρύζι σας, την κινόα, το κους κους, τα λαχανικά ή το κοτόπουλό σας ή προσθέστε το σε σπιτικές σάλτσες και αφήστε το να αρωματίσει το φαγητό σας.

Πηγή: clickatlife.gr