Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η Σοφία Μουτίδου, κυρίως στο πρωινό του STAR, μίλησε ο Γιάννης Κατινάκης στην κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» στον ΣΚΑΪ. Ο νεαρός ηθοποιός αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχει σήμερα ένα αγόρι που θέλει να ασχοληθεί με κάποιο καλλιτεχνικό χόμπι αλλά και στα δικά του παιδικά χρόνια.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Κατινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής. «Τι είπε ουσιαστικά η Σοφία Μουτίδου; Αν ένα αγόρι θέλει να μην είναι ακριβώς αυτό που έχει ορίσει η κοινωνία και θέλει να κάνει κάτι πιο καλλιτεχνικό, όπως η ζωγραφική και ο χορός, αντιμετωπίζεται περίεργα. Και από την κοινωνία και από τους γονείς».

«Εγώ ήμουν ένα παιδί το οποίο, όπως το ανέφερε και η Σοφία Μουτίδου, μου άρεσε να παίρνω κούκλες Μπάρμπι και να τις χτενίζω. Μου άρεσε, ρε παιδί μου! Από τους γονείς μου δεν είχα τέτοιο θέμα. Δηλαδή ζήταγα μια Μπάρμπι και είχα μια Μπάρμπι! Αισθανόμουν όμως ότι ήμουν λίγο περιθωριοποιημένος. «Μα γιατί, αφού είσαι αγόρι γιατί δεν παίζεις ποδόσφαιρο;».

«Δεν είδα ούτε να σηκώνει κάποιο δάχτυλο η Σοφία Μουτίδου ούτε να πει ότι «παιδιά, είμαι το Ευαγγέλιο» ή «παιδιά, είμαι το Άγιο Δισκοπότηρο και ότι πω εγώ είναι το σωστό». Δεν ήταν δογματική, είπε την γνώμη της. Επίσης, από τα 25 λεπτά του βίντεο, στο Breakfast@Star έπαιξαν τα 2 και δεν είδαν όλο το βίντεο. Ουσιαστικά τα παιδιά, ο Ετεοκλή (σ.σ. Παύλου) κυρίως, στάθηκαν σε μια μόνο κουβέντα που είπε η Σοφία Μουτίδου για τα «επιθετικά αθλήματα». Δεν τα εξίσωσε αυτά και νομίζω πως έγινε μια παρανόηση και μια παρεξήγηση στο πρωινό του STAR» κατέληξε ο Γιάννης Κατινάκης στις νέες του δηλώσεις στην κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.