Πέφτει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Πάτρα και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας και τα κρύα που έχουν φτάσει έστω και κάπως αργά, έχει αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες πρατήριων καυσίμων στην Πάτρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φτάσει πλέον το 1,25 ευρώ το λίτρο, ενώ ξεκίνησε από το 1,40 και στη συνέχεια παρουσίασε πτώση, μένοντας στο 1,30 το λίτρο.

Η πτωτική τάση, σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας έχει φέρει στα ύψη τη ζήτηση τις τελευταίες ημέρες του πετρελαίου θέρμανσης αφού άπαντες παραγγέλνουν, μη γνωρίζοντας πόσο θα κρατήσει η τάση αυτή.

Βλέπετε οι διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων εδώ και πάνω από ένα χρόνο είναι συνεχείς και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, ακόμα και αυτοί που παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την θερμοκρασία που θα έχει το επόμενο διάστημα του χειμώνα αφού αυτή θα είναι και ο βασικός παράγοντας που θα κρίνει τη ζήτηση. Το σίγουρο όμως είναι ένα και αυτό δεν αλλάζει και έχει να κάνει με τη ζήτηση:

Οι παραγγελίες που γίνονται είναι κατά τουλάχιστον 40% με 50% μικρότερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Όσοι αποφασίζουν να παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης παίρνουν μικρές ποσότητες που στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν τα 500 λίτρα.

Οι περισσότερες όμως από τις παραγγελίες είναι της τάξεως των 300 με 200 λίτρων, με τα πρατήρια και τις εταιρείες καυσίμων να τις εκτελούν, κάτι που παλιότερα ήταν σχεδόν αδιανόητο. Οι εποχές όμως αλλάζουν άρδην...