Οι γιορτές πλησιάζουν και δεν είναι λίγος ο κόσμος εκείνος που σκοπεύει να το γιορτάσει από το σπίτι, αποφεύγοντας τις εξόδους στα νυχτερινά κέντρα ή τα ρεβεγιόν σε καταστήματα και πολυχώρους.

Πρόκειται για μια συνήθεια που ξεκίνησε από την εποχή της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, όμως, φαίνεται ότι συνεχίζεται πλέον για διαφορετικούς όμως λόγους.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου οι κρατήσεις για κέτερινγκ και τη διεξαγωγή ρεβεγιόν στο σπίτι με λίγα άτομα, με κάποιους φίλους και συγγενείς, είναι αρκετές και φέτος, κυρίως όμως για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Οι ημερομηνίες αυτές αφορούν την παραμονή ή ανήμερα των Χριστουγέννων και τις αντίστοιχες ημέρες της Πρωτοχρονιάς, ενώ αντίθετα το ενδιαφέρον για τις άλλες μέρες της εορταστικής περιόδου είναι πιο μικρό, τουλάχιστον σε σύγκριση με πέρυσι όπου γενικότερα ο τομέας της διασκέδασης και της αναψυχής χτύπησε «κόκκινο».

Ήταν άλλωστε οι πρώτες γιορτές χωρίς μέτρα και ελέγχους.  Ο βασικός λόγος που η μόδα των ρεβεγιόν στο σπίτι συνεχίζεται και μετά την εποχή της πανδημίας, είναι ότι τα αντίστοιχα ρεβεγιόν έξω, κινούνται σε ένα υψηλότερο επίπεδο κόστους για τους επιχειρηματίες  και έτσι οι τιμές τους είναι υψηλές.

Αντίθετα με τα κέτερινγκ το μόνο κόστος που υπάρχει έχει να κάνει με τις όποιες ανατιμήσεις ισχύουν στα τρόφιμα και στις πρώτες ύλες. Επιπλέον, μετά από την εποχή της πανδημίας φαίνεται ότι έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης για αρκετό κόσμο.

Οι περισσότεροι (ειδικότερα αυτοί από τα 30 και πάνω) προτιμούν για τη διασκέδαση τους τις πιο πριβέ καταστάσεις, με μικρότερες παρέες, αποφεύγοντας τον πολύ τον κόσμο και βρίσκοντας τον τρόπο για να περνάνε καλά σε πιο κλειστές παρέες, ακόμα και στο σπίτι.