«Φουλ» η πληρότητα στους top χειμερινούς προορισμούς της χώρας, με τις κρατήσεις να είναι γεμάτες τόσο για το τριήμερο των Χριστουγέννων, όσο και για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.

Μπορεί τα πράγματα της καθημερινότητας να είναι δυσκολεύουν συνεχώς, οι υποχρεώσεις να αυξάνονται και οι μισθοί να παραμένουν ίδιοι, όμως ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου, φαίνεται να έχει αποφασίσει να περνάει καλά, να κάνει τα ταξίδια του οπότε τον… παίρνει και από εκεί και πέρα όπου βγει.

Ανάμεσα τους και αρκετοί πατρινοί που ετοιμάζονται να κάνουν τις εξορμήσεις τους σε διάφορα μέρη της χώρας, είτε αυτά είναι μεγάλα αστικά κέντρα και πόλεις, είτε είναι κλασικοί ορεινοί προορισμοί.

Σε ότι αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά γραφεία που συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους και κλείνουν φθηνά τουριστικά πακέτα, φέτος στις πρώτες προτιμήσεις, είναι τα Ιωάννινα και οι περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ένας κλασικός προορισμός για τις μέρες των Χριστουγέννων για όσους αγαπούν τις βόλτες στις γιορτινές πόλεις, είναι τα Τρίκαλα και από εκεί και μετά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Σε άνοδο ως χριστουγεννιάτικος προορισμός είναι και η Καλαμάτα.

Στους ορεινούς προορισμούς, πέρα από τα Καλάβρυτα που είναι στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας για τα εορταστικά ταξίδια, στις βασικές προτιμήσεις είναι και φέτος τα Ζαγοροχώρια, αλλά και τα πιο κοντινά Τρίκαλα Κορινθίας.

Ανεβασμένη είναι και φέτος η Δημητσάνα στην Αρκαδία, ενώ ειδικότερα για τους πατρινούς ένα από τα κλασικά μέρη που επιλέγουν για τις γιορτές είναι και η ορεινή Ναυπακτία.

Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο των κρατήσεων και τις διακυμάνσεις αυτών πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό που θα κάνει εντέλει τις μέρες των γιορτών.