Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση θανάτου του 17χρονου από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα στη σκανδάλη του όπλου του αστυνομικού.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο εύρημα φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού ότι ο νεαρός προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το χρονικό της καταδίωξης

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 11ης Νοεμβρίου, όταν, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Λεοντάρι Βοιωτίας, ο 17χρονος επιχείρησε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και αυτό εκπυρσοκρότησε.

Ειδικότερα, όπως αναφερόταν στα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ... «στις 11/11/2023 και ώρα 23:15, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ ο 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με υπηρεσιακό επιβατικό όχημα, ενήργησε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα), ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε με αυτά και διέφυγε, κινούμενος προς Θήβα μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Το ως άνω όχημα ακολουθήθηκε από τον ανωτέρω αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αρχικά από το Κέντρο R/T της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και ακολούθως η Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας, κατά τις ώρες 22:00-06:00 και βρισκόταν στην περιοχή της Θήβας, η οποία κινήθηκε προς Αλίαρτο, μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Στο ύψος της διασταύρωσης Καναβαρίου -επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς-Θηβών- η Α’ ΟΠΚΕ, αποτελούμενη από έναν 41χρονο αρχιφύλακα και έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κινούνταν με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, εντόπισαν το διαφεύγον όχημα, το οποίο εκ νέου δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Και και εξήλθε της εν λόγω επαρχιακής οδού, κινούμενος προς Δομβραίνα Βοιωτίας.

Περί ώρα 23:45 της ίδιας, το εν λόγω όχημα, ενώ συνέχισε να ακολουθείται από την Α’ ΟΠΚΕ, εισήλθε στην Τ.Κ Λεονταρίου Βοιωτίας, όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ως εκτούτου ακινητοποιήθηκε.

Κατόπιν τούτου προσέγγισαν το σημείο οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, ο αρχιφύλακας πλησίασε το ύποπτο όχημα κρατώντας το ιδιωτικό ατομικό του πιστόλι, ο οδηγός του οχήματος ηλικίας 18 ετών εξήλθε αυτού και επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού το οποίο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο. Ο θανάσιμα τραυματισθείς, μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. Στο όχημα επέβαιναν πέραν του θανόντος ως συνοδηγός ο αδερφός του 16 ετών και ως συνεπιβάτες μια 16χρονη και η αδερφή της 15 ετών».