Εν αναμονή των μποναμάδων που έρχονται στην Τριών Ναυάρχων, το θέμα που έχει προκύψει με τους εκβιασμούς και την προστασία στους πάγκους των μικροπωλητών, έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στην δημοτική αρχή, όσο και στην ΕΛ.ΑΣ.

Με βάση τα όσα ισχυρίστηκε το θύμα της υπόθεσης που είδε να καίγεται το βανάκι του, αλλά και το εμπόρευμα του, εκβιάστηκε από τους συλληφθέντες οι οποίοι και του ζήτησαν χρήματα για να του παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Το όλο θέμα δεν είναι τωρινό αφού υπάρχουν σχετικές καταγγελίες από το 2017 που μιλούν για κύκλωμα εκβιαστών και ζητούν από τους μικροπωλητές χρήματα για να τους δώσουν τις πιο ευνοϊκές θέσεις στους πάγκους τους, έτσι ώστε να έχουν περισσότερη πελατεία, παρέχοντας τους υπηρεσίες με το αζημίωτο.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τονίζει ότι δεν υπάρχουν μικροπωλητές με παράνομες άδειες, ενώ οι υπόλοιπες αναφορές που μιλούν για εκβιασμό και προστασία, είναι θέμα της αστυνομίας.

Οι παραγωγοί και αγρότες των λαϊκών αγορών, τονίζουν από την δική τους πλευρά ότι δεν υπάρχει χρώμα μαφίας που θέλουν να προσδώσουν ορισμένοι στις λαϊκές και ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και έχουν να κάνουν κυρίως με τους μικροπωλητές βιομηχανικών – εμπορικών ειδών και όχι με πάγκους με αγροτικά είδη.

Θυμίζουμε ότι το θύμα του φερόμενου εκβιασμού στις αναφορές είχε τονίσει ότι το όλο θέμα και οι απειλές που είχε δεχθεί δεν αφορούσαν τις λαϊκές, αλλά εορταστική εκδήλωση με εμποροπανήγυρη.